18 Eylül 2013 Çarşamba

Ev Yoğurdu

Yoğurt besin değeri çok yüksek besin kaynağıdır.Yoğurt saf olarak yendiği gibi meyve salatasında da süper yenilesi bir tat olur.Yoğurdun çeşitleri vardır.Süzme yoğurt ki meze yapımında kullanılır.Ayrıca yoğurtta bir çok içeçek elde edilir.Bunlar;ayran,cacık,keş.
Ve en güzeli en lezizi ev yoğurdudur.Peki ev yoğurdunu nasıl yapıyoruz haydi bakalım öğrenelim :)

Sütü kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Serçe parmağını yakmayınca mayalanmaya hazır olduğunu anlıyoruz.Bir kasede her 1 kiloya 1 kaşık yoğurdu soğuk sütle özüyoruz.Tahta kaşıkla ılınmış sütün içine koyup, karıştırıyoruz.Ağzını kapatıp ve iyice örtüp bekletmeye alıyoruz.Soğuk ortamda 8-10 saat bekletiyoruz,sıcak ortamda da 5-6 saat bekletiyoruz.

Tencere soğuyana kadar dışarda bekletiyoruz,ağzı açık buzdolabında da 1 gün bekletiyoruz :)
Evde yapılan besin gibisi yok :) Herşeyiyle doğal,afiyet olsun.




1 yorum:

  1. ewde yapılan yoğurt nası da lezzetli oluo... ağzına sağlık kardiş:D

    YanıtlaSil